INFORMATION

Tyvärr tar jag inte emot några nya uppdrag. Jag driver sedan början av 2013 en egen firma Skolplus AB som tar upp hela min tid.

Jag är född 1963 och har arbetat som heltidsillustratör sedan 1988. Genom åren har jag målat bilder för ett otal och vitt skilda ändamål; bokomslag, reklambilder, tidningsillustrationer, julkort, julkalendrar, vykort, affischer, serier m.m. Även om illustration är mitt huvudområde så sysslar jag stundtals även med annan slags grafisk formgivning, t.ex. broschyrer, trycksaker, hemsidor för internet och CD-rom med multmediapresenttioner. Mitt hem, som jag delar med min engelska fru och två barn, är beläget i Eskilstuna.Lite om teknik
Jag jobbar både med traditionella metoder och digitalt. När det gäller beställda illustrationer så arbetar jag huvudsakligen digitalt. En skiss fördigställs och godkänns av kunden. Skissen scannas sedan in och färgläggs i datorn. Jag arbetar huvudsakligen med Corel Painter och Corel Photo-Paint. Leverans sker sedan via internet eller på CD-ROM.

Några av bilderna på dessa sidor är målade i olja. Att måla i olja är relativt ovanligt bland illustratörer men det är ett mycket bekvämt medium att arbeta i eftersom det är mycket lätt att ändra de partier som man inte är nöjd med. Oftast målar jag på tunn kartong (ca 300 g.) grundad med två lager vit akrylfärg. Jag använder alltid Liquin som målningsmedium, det ger en trevlig matt yta och förkortar torktiden rejält.

Uppdragsgivare
Listan är lång med reklambyråer, förlag, företag och privatpersoner. Bland de mer kända kunderna kan nämnas Coca-Cola, Canon (Japan), Handelsbanken, Nordea, KF, Lambi, Bonniers, Bradford Exchange, Scandecor, Semic Press, Spendrups, Statoil, Pharmacia, YIT, Carl Lamm, Svenska Kyrkan, Kommerskollegium. Cafe Opera, Grand Hotel m.fl.

Jag är också ofta anlitad för julkort. Jag jobbar åt flera olika kortförlag både i Sverige och utlandet. Jag målar också julkort direkt åt olika företag.


Michael Philip Gustafsson
E-post: info@michaelphilip.com
Mobil: 073-671 73 79
Obs! Inga nya uppdrag tas emot
       All images (C) Copyright Michael Philip